Viro kulcsmásolás

Viro kulcstípusok ismertetője

viro-kulcsmasolas-budapestElöljáróban ejtsünk néhány szót a Viro kulcsok típusairól. Ha kulcsokról beszélünk, akkor kétfajta kulcs létezik, a tollas kulcs és a cilinderkulcs.

A két kulcs közötti fő különbség az, hogy a tollas kulcs hosszabb és a kulcs száráról az egyik az vagy a másik oldalon különböző méretű kisebb, nagyobb úgynevezett bástyák emelkednek ki. Ha csak az egyik oldalon vannak bástyák, azt nevezzük egytollú/egytollas kulcsnak, ahol mindkét oldalon, az a kéttollú vagy kéttollas kulcs. A Viro tollas kulcsok hossza 75 mm-től kezdődik és akár 120 mm is lehet. A különböző kulcsméretek az ajtó vastagságától függnek. Például egy 9 cm vastagságú ajtóhoz nem tartozhat mindössze 4 cm hosszúságú kulcs.

A Viro cilinderkulcs jóval rövidebb és lapos. Találhatunk a szárán pöttyöket vagy furatokat, ezeket nevezzük lapon mart kulcsoknak. Ha a kulcsszáron fogak vagy marások vannak, azokat fogazott kulcsoknak nevezzük. Mindkét cilinderes változat esetében előfordulnak nyitott- illetve védett profilú zárbetétek.

cerutti-kulcsmasolas-kulcskiralyA Viro cég kitűnő páncélszekrényeket is tervez és forgalmaz, mind kulcsos, mind digitális kivitelben.

Viro biztonsági tollas kulcsok

Biztonsági szempontból cégünk mindenképpen a tollas kulcsos változatot preferálja, ugyanis ezek védik a páncélszekrényeket, trezorokat is. A Viro biztonsági zárakhoz természetesen kéttollú tollas kulcs tartozik, hiszen, mint a zár nevében is benne van, ez egy biztonsági zár vagy más néven trezorzár. A gyári kulcsok fején valamelyik oldalon mindig fel van tüntetve vagy a gyártó cég neve, vagy a logója, vagy mindkettő. Egyes cégek a kulcsok használatának megkönnyítése érdekében még egy színes műanyag sapkát is a kulcs fejére húz. A Viro kulcsfejen nincs ilyen műanyag sapka, viszont a kulcsfej egyik oldalán megtalálhatjuk a Cerutti nevet, amely cég a Viro biztonsági zárakat gyártja.

A Viro tollas kulcsok bástya mintázata és a bástyákon lévő méretugrások, emelkedések azért különbözőek, hogy minél nagyobb variáció számú zárat illetve kulcsot tudjanak gyártani. Emiatt a milliós nagyságrendű variáns szám miatt van az, hogy sok kulcs legszélső bástyája nagyon vékony. Ha véletlenül leejtjük ezt a kulcsot, akkor ez a szélső kulcsfog könnyen letörik és ezáltal a kulcs használhatatlanná válik.

Ha a kényelmi szempontot helyezzük előtérbe, akkor mindenképp a rövidebb cilinderkulcs a nyerő, mert jóval kényelmesebb az elhelyezése, tárolása a nadrágzsebben vagy a táskában. Nyugat-Európában a cilinderkulcs működtetésű trezorzárak a népszerűek.

Viro kulcsok másolása

viro-kulcsok-masolasaA kulcsmásolás folyamata a következőképpen zajlik. A kulcsmásoló szakember az eredeti Viro kulcsot behelyezi egy ún. kétállású satu egyikébe, majd a Viro nyerskulcsot a másik satuba teszi. A kulcsmásoló gépen lévő bal oldali mozgató kar emelgetésével a letapogató szerszám a bástyákat méretezi. A jobb oldali kar emelget egy vágó körtárcsát, ami forgás közben ugyanazt a bevágást eredményezi. A motor lassú fordulatú, de a másolás során érdemes védőszemüveget felvenni a kipattanó fémforgácsok ellen. Az egyik oldal bevágása után a kulcsokat megfordítják és a másik oldalon is a fentiek szerint végzik el a vágást. Ezután egy gyorsfordulatú drótkoronggal a kulcs mindkét oldalán lévő sorját letisztítják. Némelyik kulcsmásoló üzletben a kulcsfejbe beütik az üzlet kezdőbetűjét vagy kódját, hogy reklamáció esetén beazonosítható legyen, hogy pontosan hol is készült a kulcsról a másolat.

A Kulcskirályban az azonosítás végett egy „C” betűt ütünk bele minden általunk másolt kulcsba. Mivel köztudott, hogy cégünk garanciát vállal a kulcsmásolásra, így némely furfangos vásárló rajtunk próbálja érvényesíteni a garanciát a más üzletek által lemásolt –nem a legtökéletesebbre sikerült- kulcsokra. Ezzel a jellel védjük magunkat és tudjuk beazonosítani az általunk másolt kulcsokat.

Kulcskirály – Mindent lemásolunk!

Budapest legnagyobb kulcsmásoló üzlete vagyunk. Hatalmas nyerskulcs árukészlettel rendelkezünk, profi kulcsmásoló gépekkel dolgozunk! Kiváló szakemberek másolják ügyfeleink lakás-, iroda-, és üzlet kulcsait. Mindig a legkiválóbb minőségű munkára törekszünk és a legjobb gyári, illetve utángyártott kulcsokra készítjük el a kulcsmásolást. Jelszavunk: Minőségi kulcsmásolás megvárható!

Cerutti kulcsmásolás

viro-kulcsmasolas-kulcskiralyAz olasz Cerutti zárgyártó készíti a Viro kulcsokat is, így elmondhatjuk, hogy minden kéttollas Viro trezorzár, ami cserélve lett, mára Cerutti kulccsal működik. Ezeket a Cerutti kulcsokat egyedül a Nyugatinál lévő, Kulcskirályban tudja eredeti kulcsra másoltatni! Így a kulcs élettartamát és a zár biztonságát hosszútávon lehet garantálni. Viro és Cerutti kulcsot másoltasson a Kulcskirály zárszaküzletben!

Kulcskirály üzletünkben bátran mondhatjuk azt, hogy a legegyszerűbb kulcstól kezdve – pl. számozott kulcsok, bútorkulcsok, Elzett kulcsok – a lapon mart kulcsokon, csőkulcsokon át, a tollas kulcsokig bezárólag – S.a.b., Viro, Potent – mindent lemásolunk. Egyre bővülő kínálatunk az autókulcsok másolását is magában foglalja. A piacon előforduló legmagasabb kategóriájú kulcsmásolásban is otthon vagyunk. Például: Keso 10RS, Abloy Protect, Mul-T-Lock Interactive, Evva, Axira Cobra (Picard), Janus. Ezek másolásánál minden esetben szükség van a hozzájuk tartozó védőkártyára.

Zárbetétek zárszerkezetek kódolását, fogaskerekezését, zárrendszerek készítését, telepítését, rövid határidővel vállalunk. Teljes zárszerviz szolgáltatást nyújtó partnercégünk az ilyen irányú problémákat, a legjobb szakemberekkel hamar elhárítja. Ilyen kérés esetén csak őket tudjuk ajánlani a legnagyobb bizalommal!

Viro kulcsmásolás – KULCSKIRÁLY

Üzletünkben a Viro kulcsok másolását kizárólag eredeti Cerutti (Viro) nyerskulcsokra készítjük, hiszen közvetlen kapcsolatban állunk az olasz Viro-Cerutti zárgyártó vállalattal.

Amennyiben a fentiek felkeltették figyelmüket, esetleg kérdésük merülne fel a témával kapcsolatban, hívják ügyfélszolgálatunkat a 06-70-322-7328 telefonszámon! Ha e-mailen keresne minket, akkor a zarplaza@zarplaza.hu e-mail címre tud nekünk üzenetet küldeni. Minden levélre válaszolunk!

Ha a Viro cég termékpalettájából szeretne vásárolni, vagy bármilyen Viro kulcsmásolásra van szüksége, szeretettel várjuk a Kulcskirály zárszaküzletben! Budapest VI., Bajcsy-Zsilinszky út 63.

 

Várjuk Önt is, Magyarország legjobban felszerelt kulcsmásoló üzletében, a Kulcskirályban!

A Kulcskirályból csak egy van, csak a Nyugatinál!

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 63. – (Skála Metro oldala)

Nincs másik üzletünk! Nincs Budán sem üzletünk!

Térjen be hozzánk, másoltasson nálunk kulcsot és nem lesz többé problémája a másolt kulcsokkal!