Zárbetét ajánlás szakértőtől

Tudjuk, hogy nagyon sokféle zárbetét van és nem minden ajtóba érdemes a legjobb vagy legdrágább zárbetétet beszerelni. Amikor egy főkulcsos zárrendszert kell terveznünk és az az igény, hogy kiemelten magas legyen a biztonság, akkor azonban csak a legjobb hengerzárak közül választhatunk.

Amikről most írunk, 20.000 forintos alsó határtól induló zárbetétekről szólnak. Természetesen vannak ezektől olcsóbbak is, de most csak a profi kategóriával foglalkozunk.

A Kulcskirály zárszaküzletben különböző szempontok alapján, de igen sok drága, magasan értékelt zárbetét típust forgalmazunk. Itt már biztonságtechnikai szempontok szerint nincsen különbség, mindegyik MABISZ 6-os kategória, ami a legmagasabb! Sokan származási ország szerint választanak, ezért vehetünk ilyen szempontot is figyelembe, vagy olyan is előfordul, hogy már valakinek van a családban pl. egy KESO zárbetétje és annyira meg vannak vele elégedve, hogy a családban mindenki ilyen hengerzárat akar vásárolni.

A Kulcskirály számára a zárbetét ajánlásnál minden esetben a fő szempont a vevő igénye. Lényeges az ár is, de tudnunk kell, mennyi kulcsra van szüksége a vevőnek és milyen gyorsan.

Van, aki csak az izraeli termékekben hisz és olyat szeretne, mert már használta pl. a Mul-T-Lock váltózárat és az nagyon sokáig jól működött, így most szeretne ilyen zárbetétet az ajtajába is. Ezekkel a termékekkel bőven el vagyunk látva.

Kiemelt szervízpartnerünk már több ezer RB LOCXIS típusú zárbetétet szerelt be mindenféle biztonsági szintű ajtóba. Ezt a zárbetét családot a Kulcskirály zárszaküzlet is sikeresen forgalmazza és ajánlja azoknak az ügyfeleinek, akinek igazán fontos, hogy a biztonság a maximális legyen!

Mitől biztonságos egy drága zárbetét, amit a Kulcskirály ajánl?

A zárbetét minden lehetséges mechanikus védelemmel rendelkezik, és ezen felül a kulcsai szabadalmi másolásvédelemmel vannak ellátva. Ez azt jelenti, hogy csak a zárbetéthez csomagolt gyártói kódkártya meglétével lehetséges kulcsot másoltatni.

Melyek azok a mechanikus védelmek, amikkel a csúcskategóriás zárak el vannak látva?

  • törés elleni védelem
  • többszörös fúrás elleni védelem
  • savazás elleni védelem
  • magkihúzás elleni védelem
  • manipulációs, vagy másnéven zárfésűs nyitás elleni védelem
  • másolásvédelem

Nézzük nemzetiség vagy a gyártó ország szerint, hogy melyik zárbetét honnan származik.

Európai gyártó országok közül a BKS – német, és ez a precizitás, pontos működés, meg is látszik a termékeiken.

Szintúgy Németországban készül az ABUS Bravus 2000MX zárbetét család, amit a Kulcskirály is folyamatosan raktáron tart.

Svájci termékünk a Keso, ami már több évtizede folyamatosan kapható és minden évben jó pár darabot sikeresen értékesítünk. Sok visszatérő ügyfelünk van, főleg a budai régióból, akik ezt a terméket szeretik, és ismerik.

Végül, de nem utolsósorban az izraeli csúcskategóriás termékek közül kettő is rendelkezésre áll, ilyen az RB LOCXIS és a Mul-T-Lock Interactive vagy MT5+.

A Mul-T-Lock zárbetétek közül az Interactive típusból nagyobb méretválasztékunk van, mint az MT5+ típusból.

Az MT5+ jelenleg a Mul-T-Lock mechanikus zárbetétek legfelső kategóriája. Igazán elegáns a kulcsa és a belső bonyolultsági szintje is páratlan. Viszont rendszeres gondozást igényel.

Az RB LOCXIS Mabisz 6-os besorolású, interaktív- és úszócsapos, 2030-ig szigorúan másolásvédett, prémium minőségű zárbetét, nagy méretválasztékban.